Што е DVR на автомобил?

2024-05-16

Што е DVR на автомобил?


Автомобил DVR (дигитален видео рекордер) во автомобил е систем за надзор на возила кој снима видео од една или повеќе камери на одборот додека возилото работи.

DVR со цртичка камера за автомобилобично се поставува на контролните табли и шофершајбната и ги снима условите во реално време на патот и околу возилото.


Главните карактеристики на автомобилскиот DVR вклучуваат снимање на видео со висока резолуција (720p или 1080p), снимање во циклус (континуирано снимање на нова содржина за покривање на најстарите снимки),

Г-сензорот (кој се користи за откривање и автоматско зачувување на итни случаи) и функцијата за ноќно гледање може да ја подобрат безбедноста при возење ноќе.



Автомобилски DVR се користат за различни апликации, вклучувајќи:


Снимање на несреќа:Во случај на судир на патот, снимката од камерата со видео рекордер може да го сними настанот и да зачува докази.


Следење на однесувањето при возење:Некои автомобилски DVR можат да го следат и анализираат однесувањето на возачот во возењето за да промовираат побезбедно возење.


Мониторинг на паркирање:Некои автомобилски DVR системи можат да снимаат видео со камери на рикверц додека возилото е паркирано, со што се снимени потенцијални опасности.


Управување со флота:За комерцијални возила или флоти, автомобилските DVR може да им помогнат на менаџерите на возниот парк да ги следат перформансите на возачот, да ја подобрат безбедноста на флотата и севкупната ефикасност.


Слики за DVR за автомобили:


car dvr systemdash cam

Поврзани производи:https://www.szcarleaders.com/ahd-dash-cam-car-dvr-video-recorder.html

                                 https://www.szcarleaders.com/dual-2ch-hd-1080p-car-dash-cam.html





X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy