Каде да се монтира резервната камера на камион?

2024-05-10

Каде да се монтира резервната камера на камион?


Постојат неколку опции за инсталирање резервна камера на вашиот камион, секоја со свои предности и предупредувања. Еве неколку вообичаени локации за инсталирање на резервната камера на камионот:


Монтирање на регистарска табличка: Резервната камера за продажба на камион може да се монтира со помош на држач за камера за автомобил поставен зад регистарската табличка или директно на рамката на регистарската табличка.

Оваа положба за монтирање обезбедува совршено ниско нивои центрирана видливост за рикверц на камион.

Држач за рачка на задната врата: ако вашата камера за видео надзор за камион има задна врата, можете да ја монтирате резервната камера на оваа рачка. Оваа позиција обезбедува повисока гледна точка од заградата на регистарската табличка,

обезбедување на поширока област за следење за управување со флотата на камиони.

Монтирање на браник: Резервната камера за камион може да се монтира директно на браникот со помош на држач. Големината на аголот и позицијата за инсталација насистем за безбедносна камера за полу камиониможе да се прилагоди.

Монтирање на ретровизор: некои LCD ретровизори во боја доаѓаат со вградени монитори за рикверц што се поврзуваат со резервна камера поставена на задниот дел од вашиот камион.


При изборот на локацијата за инсталирање на резервната камера за рикверц, земете го во предвид аголот на камерата на возилото ahd, локацијата за инсталација и други фактори. Проверете дали системот за камера на камионот одговара на вашите специфични потреби идека имате чист поглед на областа зад пикапот.

7 inch tft lcd monitor for car / automobile

dual rear cameratruck camera

Поврзани производи:https://www.szcarleaders.com/7-inch-tft-lcd-ahd-car-rear-view-monitor.html

                                 https://www.szcarleaders.com/24-leds-ahd-rearview-camera.html

                                 https://www.szcarleaders.com/high-resolution-dual-lens-reversing-car-camera.html



X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy