Која е разликата помеѓу цртичка камера и MDVR?

2024-08-26

Која е разликата помеѓу цртичка камера и MDVR? Одлично прашање!

Додека и дветеавтомобилски DVR контролни камери и MDVR(Мобилни дигитални видео рекордери) се користат за снимање видео снимки во возила, функцијата и апликацијата на цртичката камера и мобилниот DVR се различни.


Контролните камери се типично мали камери поставени на контролната табла или шофершајбната на возилото, кои првенствено се користат за прегледување на патот напред и снимање видео. Камерите со двојни леќи можат да го видат патот пред и зад возилото во исто време. Тие обично се напојуваат од батеријата на возилото и складирањето преку TF-картичката.

dual lens car DVR dash camera


Од друга страна, MDVR е помоќни и побогати системи за следење на патиштата дизајнирани за комерцијални возила како што се автобуси, камиони и приколки. MDVR може да поддржува повеќе камери внатре и надвор од возилото и да складира снимка на SD-картички или SSD-дискови. Мобилните DVR исто така вклучуваат дополнителни функции како што се GPS-следење, G-сензори за откривање на ненадејно движење и далечинско следење и управување со возниот парк.


Mobile DVR


Двојна цртичка камера: https://www.szcarleaders.com/dual-2ch-hd-1080p-car-dash-cam.html

16 канали MDVR: https://www.szcarleaders.com/16ch-1080p-hdd-mobile-dvr-with-4g-wifi-gps.html

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy