Систем за камера за откривање и предупредување за пешаци

2024-04-22

Системот на камера за откривање и предупредување за пешаци со вештачка интелигенција е напредна безбедносна карактеристика што користи технологија за вештачка интелигенција (ВИ) за да ги идентификува пешаците наоколу

возилото и да го предупреди возачот за потенцијални судири и опасности. Системот на камерата Ai е дизајниран да го избегне ризикот од несреќи и да ја подобри целокупната безбедност на патиштата.


Еве како наСистем за камера за откривање и предупредување за пешаци со вештачка интелигенцијаработи:

Откривање на пешаци:Системот на камера со вештачка интелигенција користи алгоритми за вештачка интелигенција за да ги анализира и идентификува пешаците во близина на возилото во реално време, дури и ноќе или во лоши временски услови.

Проценка на ризик: Откако ќе се открие пешак, системот ќе активира аларм за потсетување на возачот врз основа на фактори како што се локацијата на пешакот, движењето и растојанието од возилото.

Известувања и предупредувања:Ако системот на камерата на ai автомобил утврди дека е неизбежен судир со пешак, му се дава звучно предупредување на возачот, што ќе му дозволи да преземе евазивна акција или навремено да го запре возилото.


Carleader имаат 7 инчиСистем на камера за монитор за откривање и предупредување за пешаци со вештачка интелигенција,Широко се користи во автобуси, камиони, вилушкари итн.Pзакуп слободно даконтактирајте не за повеќе детали.

Поврзани производи:https://www.szcarleaders.com/ai-vehicle-pedestrian-detection-monitor-camera-system.html


AI-powered camera

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy