Како работи мобилниот DVR?

2024-04-15

A мобилен DVR (дигитален видео рекордер) е уред за снимање видео дизајниран специјално за употреба во возила, како што се автобуси, камиони, комбиња или други комерцијални возила.

Обично е понапреден од обиченмобилен дигитален видео рекордер, нудејќи повеќе функции како повеќекратни влезови за камера, далечинско следење и напредно складирање.


Еве како прави аМобилен DVRРабота:

Мулти-камери: Намобилендигитално видеорекордерможе да поддржува инсталација на повеќебезбедносни камери за автомобилина различни локации како што се предниот, задниот, страничниот и внатре во возилото за да се постигне сеопфатна покриеност за да се подобри целокупната безбедност.

Видео снимање:Мобилендигитално видеорекордеригенерално се опремени со SD-картички или хард дискови за складирање на снимени видеа. Кога просторот за складирање е полн, најстарите клипови ќе бидат препишани.

Складирање: мобилните DVR обично користат хард дискови или дискови со цврста состојба (SSD) за складирање, обезбедувајќи поголем капацитет од стандардните DVR на возила. Некои модели исто така поддржуваат складирање во облак, овозможувајќи далечински пристап и складирање на видео клипови.


Мобилен DVRе незаменлив уред за снимање видео во возилото, којсе користи заедно сомонитор за автомобили автомобилски камери за имплементација на решенија за следење на безбедноста на возилата.


Поврзани производи:https://www.szcarleaders.com/1080p-sd-mobile-dvr.html

                                 https://www.szcarleaders.com/4g-1080p-sd-dvr.html

Mobile DVRMobile DVR

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy