Која е разликата помеѓу CVBS камерата и AHD камерата?

2023-12-18

Carleader со задоволство ја споделува разликата помеѓу CVBS камера и AHD камера за тешки возила и комерцијални возила.


AHD е кратенка за аналогна висока дефиниција, а CVBS е кратенка за композитен видео сигнал со основна лента. AHD камерата има поголема резолуција и јасност од CVBS камерата.


Слики од CVBS камера и AHD камера:



Квалитет на слика - AHD камерите обезбедуваат подобар квалитет на сликата во споредба со камерите CVBS. AHD камерите имаат поголема резолуција и јасност што се пренесува на екранот, додека CVBS камерите се ограничени на слики и видеа со стандардна дефиниција.


Пренос на сигнал - AHD камерите пренесуваат HD сигнали без губење на сигнал поради растојание, додека CVBS камерите не можат да пренесуваат сигнали на долги растојанија.


Компатибилност - AHD камерите и мониторите не се компатибилни со CVBS камерите и мониторите


Цена - AHD камерите имаат тенденција да бидат поскапи од CVBS камерите поради зголемената јасност на сликите и видеата.


Генерално, AHD камерите се подобриот избор во однос на квалитетот на сликата и видеото, додека CVBS камерите можеби се посоодветни за корисници со буџет или на кои им треба едноставно безбедносно решение за надзор на возилата со сигнал со стандардна дефиниција.


Поврзани производи:https://www.szcarleaders.com/8-led-rear-view-vehicle-wide-angle-camera.html

                                 https://www.szcarleaders.com/starlight-rear-view-vehicle-wide-angle-camera.html






We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy