Која е разликата помеѓу AHD камера и IP камера?

2023-12-15

Која е разликата помеѓу AHD камера и IP камера?

AHD (аналогна висока дефиниција) камери и IP (интернет протокол) камери се два различни типа на технологија за надзор. Еве ги главните разлики помеѓу двете:


Квалитет на видео - IP камерите обично нудат повисок квалитет и резолуција на видео од AHD камерите. Тие обезбедуваат видео со висока дефиниција (HD), додека AHD камерите се аналогни и имаат помала резолуција.


Компатибилност - AHD камерите се покомпатибилни со мониторите за автомобили со аналогни уреди, а мрежите на IP камерите и софтверските технологии се покомпатибилни.


Пропусен опсег - IP камерите пренесуваат податоци преку интернет или мрежа, додека AHD камерите користат помалку пропусен опсег затоа што пренесуваат податоци во аналоген сигнал. Обично AHD камерата пренесува аналоген сигнал на екранот за прикажување на сликата.


Инсталација - AHD камерите се полесни за инсталирање од IP камерите бидејќи користат коаксијален кабел. IP камерите бараат мрежа како што се прекинувачи, рутери и прекинувачи за напојување преку етернет (PoE).


Технологија – AHD камерите користат технологија за аналоген пренос, додека IP камерите користат технологија за дигитален пренос.


Цена - AHD камерите имаат тенденција да бидат поевтини од IP камерите, особено за апликации за надзор на комерцијални возила.


Сè на сè, AHD камерите се исплатлива опција за едноставни решенија за безбедносен надзор кои бараат аналоген сигнал. Добре дојдовте да купите AHD камера од Carleader!


Нова AHD камера: https://www.szcarleaders.com/8-led-rear-view-vehicle-ahd-camera.html

                               https://www.szcarleaders.com/8-led-rear-view-vehicle-wide-angle-camera.html

                               https://www.szcarleaders.com/starlight-rear-view-vehicle-wide-angle-camera.html

                            

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy